2011-09-29

 

Veckobrev

Hej allihopa;


Nu är det dags igen för Fr. Johnnys brev.


Ingela har skrivit följande:

"I dessa dagar ber vi mycket här hemma för ett par, där mannen nyligen
fått en mycket svår diagnos. Paret har bara varit gifta några få år,
ett mycket fint och lyckligt par. Det är tragiskt och vi ber att det
hela ska få en lycklig utgång. Den närmaste tiden kommer att vara
avgörande. Hjälp oss gärna att be för dem båda, att Herren ska vara
hos dem med styrka och helande.
Låt oss alltid be för varandra, och så ska vi inte glömma att ta varje
dag som en ny gåva."


Låt oss be för xx som skrev följande:

"Hej! Jag såg på er hemsida att ni tar in böneämnen.
Jag heter xx och har ett (för mig) gigantiskt böneämne! Jag har de sista 1 1/2 åren lidit av psykisk ohälsa (PTSD och paniksyndrom), men är på väg att bli frisk. Min man sedan drygt 6 år tillbaka lämnade mig utan förvarning för snart 3 veckor sedan och tog med våra två små barn. Han har inget hopp kvar för vår familj, men det har jag. Jag tror fortfarande att det bästa för oss alla fyra är att försonas och bli en hel familj, men för att det ska ske krävs ett Guds mirakel och helande, till ande kropp och själ! SNÄLLA va med och be för oss!! Vi behöver det verkligen!!!!!!!
Tack på förhand."
Johnny har hört av sig igen. Vi bad för honom under våren. Han blev akut sjuk med ett virus och hamnade på sjukhuset.  Det verkar ha påverkat njurarna, som han har haft problem med tidigre.
Låt oss be för helande till kropp och själ för honom.
Jag ser fram emot att får nyheter om inspirationsträffen, som Marina Håkonsson har ordnat för Lund/Malmö-grupperna på söndagen den 1e oktober i Vår Frälsares Församlingen i Malmö
"All life, all holiness comes from You through Your son, Jesus Christ, Our Lord, by the working of the Holy Spirit.
Allt liv, all helighet kommer från Dig genom Din Son, Jesus Krisuts, vår Herre, genom den Helige Ande."
Pray as you go.
Varma hälsningar från ett varmt och soligt Karlstad;
Colette

Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

2011-09-24

 

Veckobrev

Hej allihopa;
Dagarna flyger iväg och idag är det höstdagjämning och det är dags för Fr. Johnnys brev igen.
Imorgon 25 September  är det en stor fest i Domkyrkan. Tre präster, Fr. Göran Degen, Fr.Klaus Dietz och Fr. Mirek Dudek firar 40 år som präster med en högtidlig Mässa.18.30.  Låt  oss  vara med i anden och tacka Herren för allt de här prästerna har gjort under de 40 åren och för all inspiration vi har fått från dem. Må allt de har gjort och kommer att göra ge ännu större frukt, frukt som består.
Marina Håkonsson i Lund kommer att ha en inspirationsträff för Lund- och Malmögrupperna ndagen den 2 Oktober efter 11-mässan i Vår Frälsares Katolska kyrka i Malmö.
En kvinna har bett om förbön för en ung tjej, som är gravid i 4 månaden och har en allvarlig form av cancer och måste ha cellbehandling. Hennes man vill att hon genomgår en abort. Kvinnan skriver att ingenting är omöjligt för Gud så låt oss be i tron att Han hjälper den famlljen, som förståeligt nog är i desparat behov av hjälp. Hon skriver vidare att det är en god ide att be om S:ta Filomenas förbön för hon har hört så mycket om henne under sommaren  och vilka otroliga mirakel hon uppnår av Gud.
Anna, samordnare i Haninge församling, vill ha förbön för Monika, som har cancer som har spritt sig till levern.  På tisdag kommer hon att höra om hon kan få hjälp. Låt oss be för Monika och att läkaren är inspirerad av den Helige Anden.
Helen kan vara hemma och hon får all den hjälp hon behöver och det är mycket, men hon känner sig omringad av mycket kärlek fast jag förstår att livet inte är lätt.  Må de fortsätta att känna sig burna av Herren.
Guds vägar är outgrundliga
Gods ways are mystrious.
Varma hälsningar från ett soligt Karlstad,
Colette
 
Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

2011-09-16

 

Veckobrev

Hej allihopa;
 
Först vill jag påminna er om en Mässa som Helen har bett Fr. Raphael att fira på söndag 18 september, i tacksamhet för alla som har bett för henne. Låt oss vara med i anden och be att Helen och familjen känner sig burna av våra böner i fortsättningen också.
 
Thalita från Brasilien har hört av sig. Hon har översatt bönehäftet till Portugisiska och hennes mamma har spridit det bland familjer och vänner.  De har den 1e i månaden och håller kontakt med varandra. Thalita är lycklig över detta. Här kommer en utdrag från hennes brev.
"Well, another thing I wanted to tell you as a miracle I received from God was the birth of my second son. I don't know if you remember, but I got really sick during my first pregnancy, and it was a kind of allergy to the placenta, what had 50% of chance of happening again on other pregnancy. When I found out that I was pregnant, it was very hard for me and the allergy started to show up, then my friends and relatives began to pray for me, and I also prayed for Saint Philomena who interceded on my behalf and I received the miracle of having a blessed pregnancy without any pain or allergy." Översatt: En annan sak som jag vill berätta för dig är om ett mirakel jag tog emot från Herren. Det var min andra sons födelse, Jag vet inte  om du kommer ihåg att  jag var väldigt sjuk under min första graviditet. Jag fick en sorts allergi till moderkakan.  Där fanns en 50% chans att det skulle hända om jag blev gravid igen.  Det blev väldigt svårt för mig när jag blev gravid igen och allergin började komma tillbaka.  Sedan började mina vänner och släktingar be för mig och jag började be till Heliga Philomena och jag fick en välsignad graviditet utan ont eller allergi.
 
Jag kommer ihåg att vi bad för Debbie och hennes dotter Miranda under våren. Debbie har stor tillit till Heliga Pholomena också. Jag har hört att de mår bra. Deo Gratias.
 
Här kommer ett fint mail från Christina i Dahlby.
"Tack för bön! Det går bättre och bättre. På måndag ska jag till den tredje kontrollen, hoppas den visar gott resultat även tekniskt med deras fina undersökningsmetoder. Det är fenomenalt vad läkekonsten kan i alla fall, men det går så mycket bättre när människor ber för ett gott resultat. Jag hoppas  att personalen på ögonkliniken också blir berörda på något sätt av Gud.
Tack för allt fint du skickat!
Och då får vi tänka på denna 29-åriga flicka som varit så nära att lämna livet i förtid. Hon måste varit mycket olycklig. Och fader Johnny ska också bli ihågkommen.
Vi har en prästkandidat från Lund, Per-Anders Feltenheim, som ska diakonvigas i S:t Eriks domkyrka den 18 september. Försök komma ihåg honom någon gång i era böner. En präst är utvald av Gud och kan bli till mycket stor välsignelse. Se på fader Johnny!
Roligt att Robert Feely är med i sammanhanget.
Hälsningar
Christina"

God will surprise us all the time with generosity.  We’re not perfect and don’t have everything we want, but the gift is there -  the generous gift of God’s love.
Gud vill överraska oss helat iden med generositet. Vi är inte perfekta och har inte allt vi vill ha, men gåvan finns där - den generösa gåvan Guds kärlek.
 
Varma hälsningar en solig fredag kväll,
Colette





Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

2011-09-10

 

Veckobrev

Hej allihopa;


Här kommer Fr. Johnnys brev igen. Det handlar om att kunna förlåta och som vanligt är han väldigt konkret.
När vi känner oss djupt sårade är det väldigt svårt att förlåta, även om vi vill det. Jag kommer ihåg att en präst i en bikt sade till mig "Var storsint". De orden kom just vid rätt tillfälle och jag kunde förlåta.


Christina är tacksam för att hennes syn har blivit lite bättre, men vi måste fortsätta att be för henne.
Förbön behövs för en 29-årig tjej som försökte ta sitt liv och också för hennes familj.


Robert Feely skickade följande:


"Det kristna livet är inte en samling av regler och formler som påtrycks individen, utan meddelandet om en person, Jesus Kristus, som kommer ut för att möta oss i vår syndfullhet - på samma sätt som Fadern till den förlorade sonen - fylld med kärlek, medkänsla och förlåtelse.


Christian Life is not a collection of rules and formulas which are imposed upon the individual, but the message about a person Jesus Christ who comes out to meet us in our sinfulness - as did the Father of the prodigal son - filled with love, compassion and forgiveness.
Most Reverend Diarmuid Martin, Archbishop of Dublin"


"One way to forgive is to pray for it. We often prayed – ‘Lord, make my heart like yours’. When we pray that we are praying to be forgiving people!
Ett sätt att förlåta är att be för det. Vi bad ofta 'Herre, gör mitt hjärta som Ditt'. När vi ber på det sättet ber vi om att vara förlåtande människor"
Utdrag från en reflektion av Fr. Donal Neary S.J. Reflektionen i sin helhet finns på bloggen http://standigbon.blogspot.com/2011/09/reflektion-om-forlatelse.html


Varma hälsningar på en solig lördag.
Colette

Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.

 

Reflektion om förlåtelse

24th Sunday in Ordinary Time
We are called to forgive, and that can be really difficult. You have been defrauded by the banks of your life’s savings – can you forgive? You were abused as a child – can you forgive? You were done out of a job because the other lied to get it – can you forgive? The answer is probably No. What then does God want? He asks us to open our hearts to the other, that sometime we may forgive. Forgiveness is the deepest of God’s desires on our behalf, and he hopes that we can forgive each other. As we have been forgiven, we can begin to try to forgive the other. The desire to forgive is a big step to forgiving. Hurt may remain longer, but forgiveness has begun.
Hurt Pains
Mostly we want to forgive, since our hurts and grudges pain us. The person who hurt us may be dead, or may not even know (or care) that we are hurting. But the hurt gets into the heart and soul, and may even come out on others.
Pray and Meet
Another is to pray for the person. When we realise that as God love me, he also loves everyone, we may find a spark or light of forgiveness in our souls. The person God died for in Jesus is everyone.
Better still is to be able to meet the other and talk to him or her, and find the grace of forgiveness between us.
One of the greatest graces of God is to forgive someone. It comes slowly sometimes, and needs to be requested. When God sees us wanting to be on the road to forgiveness then he is content with us. Then he knows that we want to forgive as he does.
Fr. Donal Neary S.J.

2011-09-01

 

Veckobrev


Hej allihopa;



Här kommer Fr. Johnny´s brev "som vanligt".


Jag fick mail från Christina i Dahlby under veckan som skrev följande: "Tack, kära Colette, för vad du berättar om Helen!!! Underbart. Ja, vi fortsätter. Jag ska anteckna i min kalender denna tacksägelsemässa den 18 september kl 11.
I morgon måndag den 29 augusti ska man operera mitt högra öga för grå starr, det lär inte vara någon svår operation. Det blir första steget i att försöka åtgärda höger öga. Sedan ska så småningom följa en operation för grön starr (glaukom), i samma högeröga allt för att rädda så mycket som möjligt av synen. (På vänster öga har jag förlorat halva synfältet.) Det var så uppmundrande med Helens ord om att Gud hör bön, så därför skriver jag."


Sedan kom en mail till:
"Tack för böner! Operationen igår gick fint. Vem hade kunnat ana att det skulle bli en så skön upplevelse! Idag var jag på kontroll. Synförmågan var mycket bättre. För en vecka sedan kunde jag inte ens läsa den översta raden med de jättestora bokstäverna på syntavlan hos läkaren. Idag kunde jag läsa den 7:e raden! Men trycket var fortfarande högt. Det kan vara så efter en operation för att sedan gå ner. Jag hoppas det blir så. I så fall kommer jag inte att behöva operera ögat igen med glaukom-operation. Det vore skönt att slippa. Något att be om . Det är en större operation.
Det finns en frikyrklig sång, kanske du känner till den: Kören lyder:
'Jesus har makt, Han har all makt, Han vunnit seger där på Golgata. Jesus har makt, Han har all makt, Han vunnit seger på Golgata.' "




Tacksam om ni ber för en mamma, 33 år gammal, som plötsligt avled. Hon lämnar en man och två barn, 3 och 5 år gammal. Må Miriam vilar i frid och må pappan och barnen får den tröst och hjälp de behöver från Herren och omgivningen.


Från en reflektion av Donal Neary S:J:
"God wants the best for each of us. We can help each other to goodness, advise each other, pray for and with each other, and help each other on our way to God. We can support each other."


Gud vill det bästa för var och en av oss. Vi kan hjälpa varandra tillgodhet, råda varandra, be för och med varandra och hjälpa varandra på vår väg till Gud. Vi kan stödja varandra. Reflektionen i sin helher kommer att läggas ut på bloggen under veckan.


Colette






Fr. Johnnys senaste veckobrev hittar du här. Fr. Johnnys veckobrev översatt till svenska hittar du här.



besökare har varit här minst en gång. Om vi sprider adressen blir vi fler! Kanske några också blir inspirerade...








This page is powered by Blogger. Isn't yours?